Kínálatunk

Szálláslehetőségek

Jelenleg csupán a kempingterületen kínálunk szállást, de folyamatosan dolgozunk a szálláslehetőségek további bővítésén. A közeljövőben alkalmas lesz erre a célra a rekonstruált magtár épülete is. A szállásra kutya bevihető.


 

Kemping

A turistaidény folyamán az elszállásolás sátrakban lehetséges. A kemping fel van szerelve közös konyhával és szociális létesítményekkel (WC-k, hideg- és melegvizes mosdóhelység). Ingyenes WIFI kapcsolat a kemping egész területén. A kemping területére kutyák bevihetők és elszállásolhatóak is.


 

Ellátás

Az ökofarm látogatói és a turisták számára felfrissülést kínál a helyi büfénk. Az előre jelzett többnapos tartózkodás illetve táborok esetén bebiztosítható az éttermi ellátás is, egy közeli vendéglőből.Látogatóink többek között megkóstolhatják házi készítésű tejtermékeinket – sajtokat, tejet és túrót.


 

Lovaglás - lehetséges szeptembertől egészen júniusig 

Foglalásért lépjen kapcsolatba Iveta Osúchová-val +421904301383

Az Aranyhucul lovasklubbal (a lelkes klubtagok már több éve tevékenykednek a szigeten) való együttműködésnek köszönhetően a lovaglást huculháton bátran kipróbálhatják a teljesen kezdő lovasok is, de kellemes élmény vár a tapasztalt és igényes lovasokra is. A hucul lovakat azért választottuk erre a célra, mert nyugodt természetűek és az időjárás viszontagságait is jobban bírják, mint más lovak. A ménes ugyanis kora tavasztól késő őszig a szabad ég alatt tartózkodik, ahol folyamatos a hozzáférés a friss legelőkhöz és vízhez is. A lovaglás keretén belül kínálunk:

  • lovagló órák – a hucul lovak nyugodt természetének és tapasztalt oktatóink türelmes hozzáállásának köszönhetően a lovaglás fortélyainak elsajátítása egyszerű lesz a kezdő lovasoknak is. Szórakoztató élmény vár minden lovasra, legyen az gyermek vagy felnőtt.
  • lovagoltatás gyerekeknek lóháton, illetve szamáron.
  • tereplovaglás tapasztalt lovasok számára – egy- vagy többnapos kirándulások egyéni lovasok vagy csoportok részére.
  • lovastáborok gyerekeknek – a tábor folyamán a gyerekek megtanulják a lovaglás (legalább 1 óra nyeregben naponta) és a lovak ápolásának (csutakolás, fésülés, sörényfonás) alapjait. Emellett izgalmas és ismeretbővítő kirándulásokat tesznek a szigeten (nem csupán lóháton), valamint gazdag kísérő program vár rájuk.
  • lovasversenyek – 2011 óta évente megrendezzük a hucul lovak (illetve más lófajták) nyári lovasversenyét, mely széles körben ismert nem csupán közkedvelt versenyszámainak,mini-maxi, díjugratás, „stezka”, hanem gazdag kísérő programjának köszönhetően is.

 

Kerékpározás

A Nagy Lél-i sziget és az ökofarm között húzódik a Duna árvízvédelmi töltése, melynek tetején halad az Eurovelo 6-os nemzetközi kerékpárút. Többek között ennek köszönhető, hogy a térséget nagy számban látogatják a külföldi turisták. A kerékpár ideális közlekedési eszközt jelent rövidebb kirándulásokra a sziget területén, de alkalmas hosszabb túrák megtételére is a tágabb környék látványosságaihoz (Duna-ágrendszer, Komárom város).


 

Vízi turisztika

A Nagy Lél-i sziget a vízi turisztika kedvelőinek ideális célpontja. Aki szereti zavartalanul csodálni az érintetlen természet szépségeit, értékelni fogja a csónakázást a Nagy Lél-i Duna-ág vizén. Az igényesebb csónakosok számára lehetőség nyílik átevezni a mellékágból a Duna főmedrébe, s ott meglátogatni egy kisebb madárszigetet, kormoránok és gémek fészektelepe található itt, a magyarországi partvonal közelében. 


 

Táborok, rendezvények

Gyerekek számára nyári lovastáborokat szervezünk. A tanárok közreműködésével meg tudunk szervezni tereplátogatásokat egész osztályok részére. A tereplátogatások célja a Duna menti táj élményszerű megismerése közvetlenül a természet ölelésében. Érdeklődés esetén, kérjük, lépjenek kapcsolatba velünk!


 

Magtár

A magtár épületének helységei lefoglalhatóak különböző találkozók, workshopok, konferenciák, vállalati csapatépítés vagy családi ünnepségek rendezésére. Érdeklődés esetén, kérjük, lépjenek kapcsolatba velünk!